Прес-центр18 квітня 2019, 16:04

Надані роз’яснення сільгоспвиробникам щодо алгоритму реалізації державних програм підтримки аграріїв у 2019 році

Цього тижня за участі аграріїв з 12 районів і представників органів місцевого самоврядування області у Новопскові, Станиці Луганській та Кремінній відбулися наради.

Основне питання заходів – роз’яснення алгоритму реалізації державних програм підтримки аграріїв у 2019 році та залучення потенційних отримувачів фінансової допомоги.

Організатором виступив Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Також була розглянута інформація про міжнародну допомогу програм розвитку ООН, які реалізовуватимуться в області у 2019 році.

Зокрема, директор дорадчої служби Дніпропетровської області Максим Максимов розповів про позитивний досвід впровадження канадського проекту «Підтримка розвитку кооперативів».

Про перспективи надання освітніх послуг для подальшого розвитку сільськогосподарської галузі області доповів директор обласного навчального центру підготовки кадрів АПК Луганського національного аграрного університету Олександр Черв’як.

Під час нарад заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна презентувала проект Регіональної програми охорони та раціонального використання земель на території Луганської області на 2019-2022 роки.