Прес-центр23 лютого 2017, 12:02

Надання допомоги переселенцям Луганщини у фокусі уваги міжнародних організацій

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з головою польового офісу Агентства ООН у справах біженців у м. Сєвєродонецьку Іваном Салєєвим і довгостроковим консультантом Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» у Луганській області Олексієм Мурашкевичем.

У  зустрічі також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

Сторони обговорили нагальні питання щодо підтримки польовим офісом внутрішньо переміщених осіб та населення Луганської області, що постраждало внаслідок бойових дій на Сході України.

Пан Мурашкевич розповів про намір щодо проведення двох заходів у Луганській області: обласного форуму, метою якого є зібрання громадських організацій та обговорення кращих практик підтримки внутрішньо переміщених осіб. Орієнтовна дата проведення – березень 2017 року.

Другий захід – проведення в Сєвєродонецьку засідання міжвідомчої Робочої групи з удосконалення законодавства у сфері прав людини внутрішньо переміщених осіб у квітні 2017 року.

Учасники зустрічі цілком підтримали пропозиції.

Зі свого боку Ольга Лішик звернулася до представників польового офісу Агентства ООН у справах біженців у м. Сєвєродонецьку з пропозицією підготовки інформації для населення про можливості надання допомоги під час екстрених ситуацій.  «Людям складно орієнтуватися у великій кількості міжнародних організацій, хто і яку допомогу може надати. Особливо це потрібно під час посилення обстрілів», – зауважила вона.

Під час зустрічі також обговорювалися питання покращення транспортного сполучення для віддалених населених пунктів області, облаштування бомбосховищ у смт Станиця Луганська та місті Попасна, встановлення лавочок біля установ соцзахисту та управлінь Пенсійного фонду.