Прес-центр21 серпня 2018, 17:08

Надзвичайну кредитну програму мають збільшити на 43,7 млн гривень

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з координації субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Його провів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

На засіданні розглянуті питання стану реалізації кожного з проектів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

Також ураховувалась проведена в серпні поточного року актуалізація, яка передбачає збільшення фінансування на 43,7 млн гривень. Її результати направлені до Мінрегіону для внесення відповідних змін до вищезазначеної постанови.

Крім того, кінцевих бенефіціарів та керівників відповідних територій націлено на необхідність проведення більш активної роботи з проектними організаціями для швидкого реагування на зауваження, надані консультантами ПРООН щодо усунення недоліків у проектно-кошторисній документації.

Особливу увагу на засіданні приділено необхідності вирішення питання узгодженості дій для початку реалізації проекту Станично-Луганського району, за яким отримано фінансування у сумі 5,6 млн гривень, та проектів Сєвєродонецької міської ради і відділу освіти Кремінської райдержадміністраціі, за якими очікується отримання  фінансування на суму 4,94 млн гривень.         

Також увагу присутніх акцентовано, що найближчим часом очікується оголошення нового конкурсу та відбору нових проектів, які передбачають проведення робіт комплексного характеру на об’єктах загальною кошторисною вартістю не менш, як 5 млн гривень.