Прес-центр28 червня 2021, 11:06

Нам багато чим є пишатись, але ми ще маємо пройти шлях від населення України до української нації, – Сергій Гайдай під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці Конституції України

Очільник Луганської області Сергій Гайдай узяв участь в урочистій церемонії покладання квітів з нагоди  25-ї річниці Конституції України до пам’ятників геніям української державності Тарасу Шевченку та Івану Франку.  

«Конституція України приймалась важко: майже добу тривало засідання Верховної Ради, але Основний Закон нашої держави був ухвалений. Наша Конституція визнана однією з найбільш демократичних у Європі взагалі. Нам багато чим є пишатись, але ми ще маємо пройти шлях від населення України до української нації. Я упевнений, що найближчим часом ми зробимо величезний прорив. І ми, українці, будемо пишатись не тільки красою та багатством нашої землі, ми будемо відчувати гордість саме за нашу державу», – звернувся до учасників заходу Сергій Гайдай.

До святкування долучилися Почесний консул Литовської Республіки у Луганській області Робертас Габулас, керівництво Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації та силових структур, а також представники громадськості.

«Литовці, як і українці, свято поважають свою Конституцію. Наші народи живуть, як брати, вже багато років. П’ять сторіч тому ми разом бились під Оршею у війську Великого гетьмана Литовського Костянтина Острозького. Сьогодні ми разом  протистоїмо російській навалі. Відкриття консульства у Луганській області – це підтвердження того, що ми, литовці, європейці, не відступимо від своїх слів та завжди будемо підтримувати Україну», – зазначив пан Робертас Габулас.