Прес-центр24 червня 2020, 15:06

Напередодні чергової річниці Конституції України жителі Луганщини отримали державні нагороди та обласні відзнаки

Урочистості з нагоди відзначення 24-ї річниці Конституції України відбулися в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Передаючи вітання від голови обласної державної адміністрації Сергія Гайдая, його заступник Наталія Романенко, зокрема, зазначила, що тоді, у 1996-му, ми голосували проти слабкої державності і неефективної економіки, за правову державу, демократію і свободу.

«Навчитися жити за Конституцією – це і є вища школа демократії, школа, яку всі ми зобов'язані пройти, – наголосила вона. – Навіть в найважчі часи влада не піддається спокусі підправити Конституцію під себе, що в підсумку йде на користь країні».

Під час виступу Наталія Романенко звернулася до тих, чий прямий обов’язок – дотримання конституційних положень. Це перш за все, звичайно, судді, співробітники правоохоронних органів, усіх органів влади і управління: «На наших плечах лежить відповідальність за захист прав і свобод громадян.  Давайте це робити ефективніше.  Від наших дій залежить віра людей в дієздатність влади, взаємна повага держави і громадян нашої країни один до одного».

У цей день знані жителі області отримали державні нагороди і обласні відзнаки.

Так, Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено волонтера зі Станично-Луганського району Наталію Журбенко.

Почесні звання присвоєні: «Заслужений журналіст України» – директору незалежної телерадіокомпанії «ІРТА» Кароліні Полтавській, «Заслужений донор України» – донору з Сєвєродонецька Надії Войтовій, «Заслужений діяч науки і техніки  України» – завідувачу кафедри Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, доктору технічних наук, професору Олександру Суворіну, «Заслужений працівник культури України» – хормейстеру комунального закладу «Станично-Луганський районний будинок культури» Олені Борщовській, «Заслужений працівник освіти України» – заступнику директора Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Анатолію Данильєву, «Заслужений працівник сільського господарства України» – генеральному  директору «Агрофірми «Слобожанська» зі Сватівського району Любові Поляковій.

Подякою  Прем’єр-міністра України відзначено оператора котельні комунального підприємства «Сєвєродонецьктеплокомуненерго» Світлану Шаповалову.

Почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено начальника відділу товариства з обмеженою відповідальністю «Луганське енергетичне об’єднання» Ганну Волошину, першого заступника керівника Старобільської місцевої прокуратури Луганської області Олександра Опанасюка, заступника директора технічного з високовольтних мереж  товариства з обмеженою відповідальністю «Луганське енергетичне об’єднання» Юрія Луньова, керівника апарату Попаснянської райдержадміністрації Вікторію Попову, директора Луганського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Максима Семеніхіна.

Багатьом присутнім вручені Почесні грамоти та Листи подяки обласної державної адміністрації.