Прес-центр25 вересня 2017, 14:09

Народна майстриня Луганщини представила свої роботи в Ужгороді

Під час відкриття виставки декоративного живопису на склі Ірини Мезері «Миттєвості життя» було зауважено, що її авторська техніка дуже цікава та унікальна, сповнена новизни, творчості і професійності.

Протягом місяця вона діятиме у Закарпатському музею народної архітектури та побуту.

На виставці експонуються 47 живописних полотен. Серед представлених робіт, 12 картин з релігійними сюжетами, які відтворюють враження стародавнього візантійського мистецтва.

Також картини інших жанрів: пейзажі («Передчуття зими», «Березень», «Загублений Рай», «Усамітнення» та інші), натюрморти («Маки», «Соняшники», «Японська хурма», «Спогади про літо» та інші), картини за мотивами творів улюблених художників («Мій Гоген», «Тося», «Пані у бордовому» та інші), портрети («Перехожий», «Данте», «Портрет VIP-персони з брязкальцем у стилі XVI ст.», «Луганчанка» та інші).

Ірина Мезеря нагороджена численними грамотами та подяками за внесок у розвиток культури Луганщини. У 2012 році їй присвоєно звання «Народний майстер Луганщини».

Живописом захоплюється з дитинства, але спеціальної освіти не здобула. З 2004 року займається декоративним живописом на склі, використовуючи власну техніку. З 2008 року веде виставкову діяльність.

У червні 2014 року, коли на сході почалися бойові дії, Ірина Мезеря з чоловіком і мамою виїхали з Луганська. Вони переїхали в м. Ірпінь Київської області до доньки. Там з’являються нові полотна: «Народження Духу», «Опір», «Пані з кицею», «Юдіф», «Віра», «Надія», «Любов» та інші.

Перша персональна виставка за межами рідної Луганщини відбулася весною 2015 року. Тематична виставка до Великодня пройшла у Ірпінському історико-краєзнавчому музеї. Друга виставка «Краса. Життя. Живопис.», яка була присвячена Дню міста Ірпіня і Луганська, відкрилася 11 вересня 2015 року.

У рамках тижнів Луганської області в Києві з 12 квітня по 12 травня 2016 року у стінах Національного музею літератури України пройшла персональна виставка «Символ Віри».

У жовтні 2016 року в стінах Сєвєродонецької галереї мистецтв відбулася виставка декоративного живопису на склі «Шлях до себе. Час. Мрія. Втілення».