Прес-центр12 лютого 2018, 15:02

Наше спільне завдання – забезпечити нормальні умови життя та відновити довіру людей до української влади, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 12 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із першим заступником Голови Верховної Ради України Іриною Геращенко в рамках робочої поїздки відвідали прифронтові населені пункти в Попаснянському районі.

Головною метою поїздки є зустрічі з керівництвом місцевої влади, ознайомлення з гуманітарною ситуацією у районі, а також роботою КПВВ «Золоте».

У селі Катеринівка, де нещодавно було відновлено українську владу, проживає 291 людина. Серед них 20 дітей: четверо дошкільнят і 16 школярів, 8 з яких навчається у професійно-технічних навчальних закладах і школах Лисичанська, ще 8 ходять до школи в Золотому. За словами очільника області, вже цього тижня буде забезпечено підвіз дітей до Золотого шкільним автобусом.

Також Юрій Гарбуз узяв під особистий контроль забезпечення мешканців Катеринівки твердим паливом та своєчасне надання соціальних послуг: «Минулого тижня сюди завезли 63 тонни вугілля, але цього недостатньо. Дав доручення керівництву райдержадміністрації забезпечити людей твердим паливом».

Очільник області наголосив, що Укрпошта та Ощадбанк оперативно обслуговують місцеве населення. Одинадцятьом людям похилого віку, які не можуть пересуватися самостійно, пенсії доставляють додому. Крім того, у мобільному відділенні Ощадбанку за день обслуговується до 60 осіб.

«Наше спільне завдання – забезпечити нормальні умови життя та відновити довіру людей до української влади»,  – зазначив Юрій Гарбуз під час перебування у Катеринівці.

Також у рамках візиту заплановано відвідання Станиці Луганської, спілкування з місцевими мешканцями та ознайомлення з роботою КПВВ.

Нагадаємо, що село Катеринівка Попаснянського району було звільнено та взято під контроль українською владою у квітні 2015 року, проте досі страждає від збройної агресії ворога. До війни населення складало понад 480 осіб. Для поліпшення доступу жителів прифронтового села до магазинів, лікарень, шкіл та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Задля зручності пересуванню жителів було збільшено час перетину КВПП «Золоте» місцевими мешканцями – з 6:00 до 20:00, екстрені служби можуть перетинати пункт пропуску цілодобово.

Також у робочій поїздці беруть участь Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова, заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, заступник керівника Головного департаменту зовнішньої  політики та євроінтеграції Адміністрації Президента України Марина Михайленко.