Прес-центр28 вересня 2017, 14:09

Наші підводники здобули низку нагород на європейських першостях

У Словаччині відбувся ХХVI чемпіонат Європи з підводного орієнтування серед дорослих, юнаків та дівчат, у якому взяли участь понад 100 спортсменів з 13 країн.

У складі національної збірної України виступали вісім спортсменів, чотири з яких – представники Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

За результатами змагань наші підводники вибороли 14 нагород (3 золотих, 5 срібних та 6 бронзових). Крім цього, чоловіча збірна посіла третє загальнокомандне місце, а жіноча – четверте.

Серед луганчан відзначився заслужений майстер спорту України Олександр Золотов, який став володарем п’яти медалей (командні золото у групових вправах та бронза у вправах «Карта» й індивідуальне срібло у вправах «Зони», «Орієнтири» та «Зірка»).

Ще дві золоті медалі у вправах «Орієнтири» та «Паралелі» до загального заліку додала майстер спорту України Єлизавета Зубко. Срібло та бронзу вона завоювала у вправі «Зірка» та у груповій.

Срібло у вправі «Паралелі» та бронзу у вправі «Зони» виборола майстер спорту України міжнародного класу Дар’я Карук, а Катерина Сенічкіна стала срібною призеркою у вправі «Зони».

Після цих змагань у Хорватії наші спортсмени змагались за медалі кубка Європи, де українська збірна посіла третє місце, поступившись лише Чехії та Німеччині. Олександр Золотов завоював срібло та бронзу.