Прес-центр9 червня 2017, 12:06

Наші юні спортсмени тріумфували у всеукраїнських змаганнях зі стрибків у воду

Цього тижня у Києві завершився чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «В» – від 14 до 18 років.

Так, уперший день змагань у синхронних стрибках на вишці серед дівчат срібло завоював дует луганчанок Аліна Бабаєва/Вікторія Григоренко. Серед хлопців на другому місці розташувалася пара з Луганської та Дніпропетровської областей – Микита Кривопишин/Микита Шумак. Третє місце також посіли луганчани Андрій Телебзда та Олексій Середа.

У програму другого дня змагань входили вишка серед юнаків групи «А» та трамплін висотою 1м серед дівчат групи «А». У напруженій боротьбі на вишці серед юнаків наш Микита Кривопишин став другим. Серед дівчат у цій дисципліні золото завоювала Вікторія Григоренко. Срібло також у луганчанки Аліни Бабаєвої.

У третій день відбулися змагання серед дівчат групи «В» на триметровому трампліні, серед юнаків групи «В» на трампліні 1 м та серед дівчат групи «А» і «В» у синхронних стрибках на трампліні 3 м.

Кращою на трампліні 3 м серед дівчат групи «В» стала наша Віолета Сверчкова. На другій сходинці розташувалася її землячка Вікторія Яновська. На трампліні 1 м серед юнаків групи «В» срібну нагороду виборов Дмитро Хімочка.

Кращою синхронною парою на трампліні 3 м стали представниці Луганщини  Аліна Бабаєва/Вікторія Григоренко. Друге місце з відставанням усього у 3 сотих бали у активі Віолети Сверчкової та Вікторії Яновської.

У четвертий день змагань кращою серед дівчат групи «В» на вишці стала Віолетта Сверчкова, у дівчат групи «А» на трампліні 3 м срібною нагородою відзначилася Аліна Бабаєва, а на трампліні 1м серед юнаків групи «А» не було рівних луганчанину Іллі Трушину.

Передостаннього дня юнаки змагалися у групі «В» на трампліні висотою 3 м, дівчата групи «В» на трампліні 1 м, та юнаки груп «А» і «В» у синхронних стрибках на трампліні 3 м.

На другому місці серед юнаків опинився Олексій Середа, на третє місце п’єдесталу піднявся Дмитро Хімочка. Серед дівчат групи «В» золото виборола Віолетта Сверчкова, бронза у Вікторії Яновської. Кращою синхронною парою серед юнаків груп «А» і «В» стали луганчани Микита Кривопишин та Ілля Трушин.

У заключний день відбулися змагання в індивідуальних стрибках на вишці серед юнаків групи «В», на трампліні 3 м серед юнаків вікової групи «А» та на вишці серед дівчат групи «А».

Золото серед юнаків групи «В» на вишці завоював Олексій Середа. Кращим в індивідуальних стрибках на трампліні 3 м став Ілля Трушин. А на вишці  луганчанкам підкорився весь п’єдестал: золото у Валерії Люлько, срібло здобула Аліна Бабаєва, бронза у Вікторії Григоренко.

Вітаємо наших спортсменів та їх тренерів!