Прес-центр2 березня 2018, 16:03

Наслідки кризової ситуації в Україні, що виникла через дії РФ, будуть мінімізовані

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 2 березня, заявив, що ПАО «Газпром», програвши Україні в Стокгольмському арбітражі, знизило на 20 % тиск у газопроводах на своєму боці системи для дискредитації України.

«Щоб зруйнувати цей сценарій – достатньо на кілька днів зменшити в оселях температуру на один градус. Приєднуючись до цієї ініціативи особисто, я також закликаю всі державні установи зменшити по можливості температуру в приміщеннях. Так само прошу громадян на декілька днів прикрутити опалення лише на один градус, або максимально уникати втрат тепла в будинках. Завдяки нашій згуртованості «Газпром» і Кремль не зможуть шантажувати Україну», – наголосив Президент України.

Тож, сьогодні на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза ознайомив присутніх з протоколом засідання Кризового комітету при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Він стосувався введення заходів щодо подолання наслідків кризової ситуації відповідно до Національного плану дій.

Кризовим комітетом прийняті рішення відносно настання кризової ситуації рівня надзвичайної в період з 2 по 6 березня 2018 року включно та план заходів, застосованих для її подолання.

Зокрема, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло рішення про настання кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації, поінформувало Європейську комісію та Секретаріат Енергетичного співтовариства про вжиття заходів з метою її завершення та усунення негативних наслідків.

На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС заслухано керівників відповідних Департаментів облдержадміністрації, представників підприємств, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та інших.

За підсумками прийнято рішення про погодження з вжиттям запропонованих Кризовим комітетом заходами.