Прес-центр17 листопада 2021, 14:11

Настане час, коли всі православні українці об’єднаються, – Блаженнійший Митрополит Епіфаній під час закладання фундаменту першого храму ПЦУ на Луганщині

Сьогодні, 17 листопада, з пастирським візитом Сєвєродонецьк відвідав Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній (Думенко).

Цей візит став першим в історії Луганської єпархії ПЦУ.

У Сєвєродонецьку Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив Хрест та заклав пам’ятну капсулу до фундаменту кафедрального собору на честь Преподобного Сергія Радонезького, який буде зведений по вулиці Гагаріна, 116. Будівництво триватиме протягом двох-трьох років.

У заході також взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

«Сьогодні ми заклали основу майбутнього кафедрального собору, який допоможе розвинути на Луганщині потужний осередок Православної Церкви України. У народу є бажання мати українську церкву, але не вистачає храмів для усіх охочих. Упевнений, що настане час, коли всі православні українці об’єднаються», – зазначив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Такий храм стане першим, побудованим на Луганщині. За словами Предстоятеля Православної Церкви України, це дуже важлива подія в регіоні, саме в час випробувань для нашого народу –  неоголошеної страшної війни, яка майже кожен день забирає життя українських синів і доньок.

«Наш обов’язок – завжди пам’ятати про цей подвиг, молитися и робити все залежне, щоб їх мрія про незалежну сильну демократичну Українську державу була втілена в життя. Також переконаний, що ми впораємося і з іншими випробуваннями сьогодення, у тому числі з коронавірусною хворобою, яка скувала увесь світ. Перемога буде на нашому боці», – наголосив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Він додав, що єдність повинна перебувати на першому місці, саме тоді будуть поборені труднощі, що випали на долю українського народу:«Без сильної церкви, яка є духовним фундаментом державотворення, ми не матимемо могутньої України. Від єдності залежить наше майбутнє!»