Прес-центр19 лютого 2019, 14:02

Наталя Чехута: План розвитку Кремінщини напрацьований на основі запитів громади

Перспективний план розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки включає 12 інвестиційних проектів. Шість із них додали за результатами громадських обговорень, що відбулися в районі протягом грудня–січня. Про це повідомила голова Кремінської районної державної адміністрації Наталя Чехута.

«Протягом останніх років Кремінський район розвивається достатньо динамічно. На території району виконуються ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери, вводились в експлуатацію нові об’єкти, ремонтувались дороги загального користування та дороги комунальної власності. Стали стабільними темпи зростання економіки, створюються нові робочі місця, залучаються інвестиції, щороку зростає бюджет розвитку. Під час моїх візитів у села району та до комунальних установ, зустрічей з громадами вивчалися їхні запити. На цій основі з метою планомірного і ефективного використання коштів напрацьовано Перспективний план розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки», – зауважила голова райдержадміністрації.

Ці інвестиційні проекти згідно рішення сесії районної ради включені до Стратегії розвитку Кремінського району на 2018 – 2020 роки та Програми соціально-економічного та культурного розвитку Кремінського району на 2019 рік. Реалізація трьох проектів уже розпочата у 2018 році та буде завершена у 2019–2021 роках.

За словами Наталі Чехути, Кремінською райдержадміністрацією спільно з районною радою та іншими органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами та установами продовжується робота щодо розбудови Кремінщини. У планах реалізувати десятки проектів на загальну вартість понад 200 млн. грн.

Окремі проекти, що включенні до Перспективного плану розвитку,  мають глобальний характер та сприятимуть потужному розвитку Кремінщини. Це два проекти у галузі освіти: будівництво каркасної спортивної зали для Кремінської ЗОШ № 2 I-III ст. вартістю 20,3 млн. грн. та створення опорного профільного навчального закладу на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, що потребує 18,8 млн. грн.

Для покращення надання первинної медичної допомоги жителям Кремінського району буде проведена модернізація трьох лікарських амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Вартість проекту становить 26,0 млн. грн. На вторинному рівні планується реалізувати три проекти з капітального ремонту будівель КУ «Кремінське районне територіальне медичне об’єднання», вартість становить 54,2 млн. грн.

У сфері туризму планується продовження реалізації проекту «База відпочинку «Лісна поляна» – центр розвитку туризму». У галузі соціального захисту з метою покращення надання оздоровчих послуг дитячому населенню одним з пріоритетних проектів є комплексний проект «Капітальний ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія», вартість якого складає 41,5 млн. грн та передбачає співфінансування з районного бюджету у розмірі 10-ти відсотків від зазначеної суми.

Значну увагу в розвитку Кремінського району приділяється Кремінській громаді, де планується реалізувати проекти в напрямку розвитку інженерної інфраструктури. Це закупівля автотранспорту для збору відходів та санітарного очищення  елементів благоустрою м. Кремінна, реконструкція  проспекту «Дружба», а також технічне оснащення Кремінської громади на базі комунального підприємства ДП «Кремінське комгосподарство».

Перспективний план розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки було ухвалено на другому засіданні районної Ради регіонального розвитку. Він стане частиною Плану перспективного розвитку Луганської області, який після розгляду на засіданні обласної Ради регіонального розвитку буде представлений Президенту України.