Прес-центр27 листопада 2022, 11:11

Навчально-виробниче підприємство Українського товариства сліпих прихистило понад тисячу переселенців

Як шелтер підприємство почало працювати з перших днів війни – з 25 лютого.

Спочатку сюди приймали виключно членів Українського товариства сліпих, але пізніше, коли кількість переселенців збільшилася – кожного, хто потребував допомоги.

Від початку повномасштабного вторгнення частину офісних приміщень підприємства УТОС працівники переобладнали під житлові.

При розміщенні тут біженців акцент робиться на осіб з інвалідністю по зору, однак знайти прихисток може кожна людина – ВПО.

Нині в місці компактного проживання мешкає близько сотні постояльців, проте за час війни там знайшли тимчасовий прихисток понад тисяча нужденних українців.

Для забезпечення базових потреб жителів тут є все першочергово необхідне: пральні машинки, душові та санвузли та кухня із набором необхідного обладнання. Волонтери, з якими співпрацює керівництво установи, допомагають їжею та предметами першої необхідності.

Нагадаємо, що задля покращення поточних житлових умов для ВПО громадською спілкою «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» реалізується проект з оцінки і покращення доступності місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області для вразливих категорій населення, зокрема людей з інвалідністю.

Проєкт реалізується за сприяння ПРООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні) у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.