Прес-центр24 серпня 2019, 13:08

Навіть у День Незалежності України не припиняються ремонтні роботи на мосту у Станиці Луганській

У рамках виконання рішень Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького на цей час продовжуються ремонтно-відновлювальні роботи мосту через річку Сіверський Донець в районі контрольного пункту в’їзду/виїзду «Станиця Луганська».

Сьогодні під час святкування у Сєвєродонецьку Дня Незалежності України очільник області, звертаючись до присутніх, зазначив: «Розпочата відбудова мосту у Станиці Луганській стане символом єднання з тимчасово непідконтрольними територіями».

Так, демонтуються оборонні споруди, розташовані у безпосередній близькості до КПВВ та зруйнованого мосту, співробітниками лісомисливського господарства проводиться санітарна очистка прилеглих ділянок лісу, вирубка дерев в аварійному стані, а також розчистка рослинності, що перешкоджає проведенню робіт або руху інженерної техніки.

Підрозділами ДСНС демонтуються і вивозяться інженерні загородження та бетонні конструкції.

Слід зазначити, що відсутність гарантій безпеки з боку представників російської окупаційної адміністрації не дозволяє піротехнікам ДСНС провести обстеження пошкоджених конструкцій мостової споруди та місцевості в районі запланованих ремонтно-відновлювальних робіт.

Також це не дозволяє розпочати геодезичні та інші підготовчі заходи, що, у свою чергу, у значній мірі відтерміновує строки ремонту мосту та створення більш комфортних умов для понад 10 тисяч громадян, які щоденно відвідують КПВВ «Станиця Луганська».