Прес-центр1 квітня 2020, 16:04

Наявність захворювання у окремого підприємця може викликати неконтрольоване зростання кількості інфікованих, - Сергій Гайдай висловив свою позицію щодо роботи ринків

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Сватівщину.

Очільник Луганщини особисто проінспектував роботу блокпосту поліції на кордоні з Харківською областю. Зокрема, ознайомився із роботою  підрозділів радіаційного, хімічного, біологічного захисту та заходами з обеззараження автомобілів.

Під час спілкування зі ЗМІ Сергій Гайдай повідомив про виявлення в області третього випадку зараження на коронавірус. За його словами, жінка, у якої виявили хворобу наразі ізольована в інфекційному відділенні рубіжанської лікарні, триває робота із колом контактів інфікованої, це понад 40 осіб.

«Європейський досвід дає нам розуміти, що тільки випереджувальні карантинні заходи є дієвим засобом протидії розповсюдженню смертельно небезпечної хвороби, від якої поки що не існує ліків», – зазначив він.

Відповідаючи про кількість ПЦР-тестів, Сергій Гайдай повідомив, що в області налічується майже 1800 одиниць, ще кілька тисяч мають доправити вночі з п’ятниці на суботу. Голова облдержадміністрації відзначив, що у населених пунктах, де виявлять коронавірус,  буде запроваджений жорсткий режим карантину.

Не оминув увагою очільник області й спекуляції навколо роботи ринків. Він висловив свою чітку позицію з продовження карантину для ринків регіону, оскільки вони не можуть гарантувати дотримання усіх епідеміологічних норм.

«З цього питання я беру на себе особисту відповідальність, оскільки наявність захворювання у окремого підприємця може викликати неконтрольоване зростання кількості інфікованих», – наголосив Сергій Гайдай, – Найжорсткіші обмеження дадуть більше часу нашим медикам для надання своєчасної і фахової допомоги населенню».

Питання про матеріально-технічну забезпеченість лікарень Луганщини було чи не найзгадуванішим. Очільник регіону повідомив про те, що у медзакладах 144 апарати штучної вентиляції легенів, ще 24-25 одиниць область отримає найближчим часом. «Усі наші опорні лікарні мають достатню кількість ШВЛ для того щоб прийняти хворих», – запевнив він.

Нагадаємо, через введення штабом ООС «червоного режиму», на трьох блокпостах на кордонах з Донецькою та Харківською, було посилено режим пропуску. Так, заборонено виїзд жителів Луганщини за межі області без вагомої причини. Попри це, будуть пропускатися вантажівки, які везуть в область товари першої необхідності.