Прес-центр19 жовтня 2020, 15:10

Найближчим часом в області додатково відкриють 85 ліжок в лікарнях для хворих COVID-19, – Юрій Стогнієв

Рішення про запровадження в області «червоного» рівня небезпеки щодо ситуації з COVID-19 було прийнято штабом через те, що один з показників – заповненість ліжок – був більше 75% протягом 5-ти днів. Про це повідомив виконуючий обов’язки директора Департамента охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Проте, за його словами, з п’ятниці фіксується зниження кількості захворювання, зокрема, через закриття КПВВ «Станиця Луганська».

Юрій Стогнієв зазначив, що найближчим часом в області додатково відкриють 85 ліжок в лікарнях, а також забезпечать необхідним обладнанням.

«В п’ятницю було прийнято рішення, сьогодні воно буде затверджено, – додати 50 ліжок, через що показник заповненості буде знижено. Також планується цього тижня додати ще 30 ліжок у Сєвєродонецькій профільній лікарні. Тобто 80 ліжок буде додано. Крім того, у Старобільську буде відкрито 5 ліжок для вагітних з діагнозом COVID-19. Планується додатково поставити обладнання у кількості 50 кисневих концентраторів та 9 апаратів ШВЛ», – сказав в.о. директора Департамента.

Він наголосив, що голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай особисто вирішує питання не вистачання кисню лікувальним закладам. Тож цього тижня приймуть рішення щодо стовідсоткового забезпечення усіх лікарень киснем.

Крім того, 23 жовтня штаб буде переглядати своє рішення і ймовірно за один-два тижні, якщо буде все йти як заплановано, Луганська область вийде в «помаранчеву» зону.

Нагадаємо, Сергій Гайдай раніше наголосив, що за останні місяці лікарні області забезпечені на тверду «четвірку», зокрема, апаратами штучної вентиляції легенів та кисневими концентраторами. Більш того, Міністерство охорони здоров’я перерахує Луганщині 10 мільйонів гривень для забезпечення медичних закладів киснем. «ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» у понеділок має подати усі необхідні документи для отримання підприємством відповідної ліцензії. Домовленість із Міністром охорони здоров’я про прискорення процедури її оформлення вже досягнута», – повідомив очільник Луганщини.