Прес-центр30 серпня 2018, 12:08

Найкращим підприємствам Луганщини вручено обласні відзнаки

Напередодні Дня підприємця, який відзначається щороку у першу неділю вересня, представників малого та середнього бізнесу області нагородили Почесними грамотами та Листами подяк облдержадміністрації.

Вітали гостей зі святом директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова, заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Єгор Скіртач та директор Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов.

Вони зазначають, що саме підприємництво є головним джерелом наповнюваності бюджетів усіх рівнів, створення нових робочих місць, підґрунтя для розвитку області.

Сьогодні на Луганщині здійснюють свою діяльність більше 22 тисяч суб'єктів малого і середнього бізнесу. Минулого року ними реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму більше 30 мільярдів гривен.

«Незважаючи на усі труднощі сьогодення області, проявляючи ділову ініціативу і наполегливість, ви змогли забезпечити роботою понад 105 тисяч осіб», – звертаючись до підприємців, зауважив Єгор Скіртач.

У свою чергу Лариса Бичкова додала, що підтримка малого і середнього підприємництва є визначальним пріоритетом очільника області Юрія Гарбуза.

Під час виступу вона розповіла про державну підтримку аграрного сектору Луганщини. Зокрема, акцентувала увагу на алгоритмі реалізації державних та обласних програм допомоги сільському господарству.

Також на заході було представлено інші програми. Наприклад, Ігор Агібалов ознайомив присутніх з програмою U-LEAD з Європою. Він надав інформацію про основні інструменти стосовно сталого розвитку територій та місцевого бізнесу.

Локальний координатор ПРООН в Луганській області Володимир Іщенко розповів про діяльність цієї поважної міжнародної організації з підтримки підприємництва та зайнятості населення.

Крім цього, під час заходу кожен присутній мав нагоду представити своє підприємство та поділитися досвідом.