Прес-центр30 березня 2023, 09:03

#назавжди_в_строю: Пішла добровольцем на війну, бо боліла душа за Україну — луганська поліцейська Ірина Гордієвич загинула на бойовому посту

Яскрава, освічена, професійна, патріотична – такою пам’ятають Ірину усі, хто її знав.

Захищати рідну землю вважала своїм обов’язком, тож без роздумів у 2014 році записалася у добровольчий батальйон «Луганськ-1».

Поліцейська загинула від вогнепального поранення на початку повномасштабної війни, перебуваючи на службі у м. Щастя. Указом Президента України захисниця посмертно нагороджена орденом «За мужність III ступеня».

Ірина Гордієвич народилася у м. Косів Івано-Франківської області, у надзвичайно мальовничому місці в оточенні Карпат.

Ірина володіла трьома іноземними мовами — грецькою, польською та англійською. Здобула другу вищу освіту – юридичну, займалася спортом, була всебічно розвиненою особистістю.

«Вона не була «кабінетним» працівником, патрулювала, заступала на чергування на блокпостах. Жила в досить спартанських умовах в бліндажах і весь час нормально переносила усі труднощі служби», - каже Сергій, побратим поліцейської.

Сестра Ірини згадує, що у неї було багато планів, вона планувала після закінчення війни працювати в Інтерполі. Після втрати з нею зв’язку 24 лютого 2022 року, рідні сподівалися, що Ірина жива. Але доля розпорядилася інакше.

«24 лютого після нашої останньої розмови, коли перестав відповідати її номер, ми мали надію, що можливо загублений телефон чи якісь обставини не дають можливості розмовляти. Потім надіялись на полон, на обмін…», - з сумом розповідає сестра.

Попрощатися з поліцейською змогли лише у липні 2022 року, коли її тіло вдалося вивезти з тимчасово окупованої російськими військами території.