Прес-центр8 квітня 2021, 16:04

Не дорогами єдиними: Сергій Гайдай розповів про соціальні об’єкти «Великого будівництва» на Луганщині

Голова Луганської обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай розповів про завдання обласної влади щодо реалізації програми Президента України «Велике будівництво» на 2021-2022 роки. Зокрема, про відновлення спортивних об’єктів, шкіл та дитячих садків.

Так,  планується відремонтувати КУ «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп». Там передбачається реконструювати тренажерний зал з роздягальнями, душовими, санвузлами, тренерськими кімнатами та кімнатою для зберігання інвентарю, поліпшити доступ спортсменів з обмеженими можливостями до використання спортивної споруди.

Інший знаковий об’єкт – СДЮСТШ ВВС «Садко», в якому буде відновлено чашу басейну, замінено вікна, модернізовано системи освітлення, опалення та вентиляції, водопроводу та каналізації.

Також планується істотно модернізувати спортивний майданчик Попаснянської ЗОШ №21. Буде облаштовано футбольне поле зі штучним покриттям, проведено благоустрій території спортивного майданчику, встановлено нове спортивне обладнання та освітлення.

Протягом року почнеться ремонт 10 шкіл, а саме: Красноріченської, Куземівської, Рудівської, Біловодської, Марківської, Новопсковської, Попаснянської ЗОШ № 1, Гірської гімназії, Новоайдарської школи – гімназії та Станично-Луганської ЗОШ № 1. Тут планується термомодернізувати приміщення, створити інклюзивні умови для учнів з числа маломобільної групи населення, а також оздобити будівлі.

Також енергозберігаючі технології будуть впроваджені для трьох дитячих садочків – «Росинка» (м. Лисичанськ), «Теремок» (смт Троїцьке) і «Малятко» (м. Кремінна).

За словами Сергія Гайдая, на початку 2020 року мало, хто вірив у те, що на Луганщині з’являться дороги європейського рівня.

«Старт національної програми припав на початок пандемії COVID-19 – кількість критиків та скептиків дійшла до максимуму. Проте, коли ми розпочали працювати на повну, ми дали людям надію на краще, а від скептицизму не залишилось і сліду. Втім, ми не збираємось зупинятись на досягнутому: у поточному році поряд із завершенням важливих інфрастуткрних проєктів відбудуємо 16 об’єктів соціальної сфери, що вкрайважливо для життєдіяльності громад».