Прес-центр24 травня 2022, 12:05

Не отримані жителями Луганщини пенсії зберігаються на рахунках Ощадбанку – зняти їх можна, звернувшись до будь-якого працюючого відділення

У шести регіонах України, де є окуповані населені пункти, з 2,9 млн пенсіонерів пенсію отримали 90 %. Пенсії фінансуються вчасно, в деяких регіонах навіть авансом, але є питання з можливістю отримати чи використати ці кошти.

Банки всі 100% пенсійних виплат зараховують на картки, але на частині окупованих територій ними неможливо скористатися.

З усіх пенсіонерів, які отримували виплати за місцем проживання, близько 300 тисячам людей по всій Україні поштовий оператор не має сьогодні можливості донести пенсію.

Але для того, щоб люди отримали свої кошти, Уряд забезпечив механізм, завдяки якому цим людям відкриваються рахунки в Ощадбанку, і на них зараховується пенсія.

Уся сума пенсії зберігається. Цими коштами людина може скористатися, звернувшись до Ощадбанку при першій можливості або дочекатися, коли Укрпошта зможе працювати в регіоні, і тоді отримати всю суму за місцем свого проживання.

Також для пенсіонерів, які виїжджають з окупованих чи оточених регіонів, забезпечено можливість швидко отримати свої виплати в найзручніший для них спосіб. Це можна зробити:

- або Укрпоштою за новим місцем перебування,

- або через Ощадбанк за паспортом та податковим кодом,

- або через інший уповноважений банк за вибором людини.