Прес-центр1 вересня 2020, 14:09

Не підведіть Луганщину, Україну, батьків та самих себе, – Сергій Гайдай звернувся до першокурсників та відкрив спортивний комплекс у Кадетському корпусі

Реконструкція стадіону КЗ «Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» в Кремінній відбулася за програмою Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво».

«Сьогодні я пишаюся кожним ліцеїстом. А що буде у майбутньому – залежить тільки від вас. Плануйте та досягайте своїх цілей. Не підведіть Луганщину, Україну, батьків та самих себе!» – звернувся голова облдержадміністрації Сергій Гайдай до кадетів та передав на баланс закладу спортивне обладнання та 40 комплектів форми.

Спілкуючись із журналістами, Сергій Гайдай акцентував, що нещодавно область відвідала моніторингова група з Міністерства розвитку громад та територій України та проінспектувала об’єкти «Великого будівництва».

За результатом Луганщина увійшла до трійки кращих областей за якістю будівництва та ремонтів.

«230 наших вихованців, серед яких і 115 першокурсників, відтепер зміцнюватимуть своє здоров'я, готуватимуться до вступу у виші на сучасному стадіоні. У закладах середньої освіти України  я таких спортивних комплексів не бачив. Радий також відзначити, що 84 цьогорічні випускники ліцею обрали для вступу військові виші. А ще через кілька років вони захищатимуть нашу батьківщину», – наголосив начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков під час урочистостей.

Відкритий спортивний комплекс це: футбольне поле зі штучним газоном та біговими доріжками, волейбольний та баскетбольний майданчик зі штучним покриттям, смуга перешкод військового зразка, гімнастичний майданчик та майданчик із тренажерами, стрілецький тир, тенісні корти, трибуни для глядачів.

«Разом із усіма батьками ліцеїстів вдячна керівництву області за розвиток військового ліцею – найкращого, на мій погляд, освітнього закладу Луганщини. Спасибі за створення сучасних умов для навчання, міцної методичної бази, усебічну підтримку. Ще одна подяка – керівництву та колективу ліцею. У важкий для держави час ви не зрадили присязі і зберегли навчальний заклад», – зазначила мати одного з першокурсників Олена Ткаченко.

«Стадіон тепер наш. Дякуємо!» – з радістю сказали ліцеїсти по завершенні заходу.