Прес-центр27 червня 2018, 16:06

Нехай Основний Закон стане для всіх нас справжнім щитом, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 27 червня, в Сєвєродонецьку відбулися урочистості, присвячені Дню Конституції України. Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у покладанні квітів до пам’ятників українським письменникам – Тарасу Шевченку та Івану Франку.

На святковому заході, який відбувся в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, були присутні керівники територіальних підрозділів центральних органів влади, структурних підрозділів облдержадміністрації, силових та правоохоронних відомств та представники громадськості.

Очільник області привітав жителів Луганщини з прийдешнім святом.

«Ми відзначаємо одне з головних державних свят – день, коли було прийнято Основний Закон України. Фундамент правової системи нашої держави було закладено 22 роки тому, – зазначив Юрій Гарбуз. – Цього дня ми не можемо не сказати про порушення конституційних прав наших співгромадян у зв’язку з анексією Росією Криму та розв’язаною нею війною на території Луганської та Донецької областей. На окупованій території порушуються природні, політичні та майнові права».

Також у своєму виступі він привернув увагу до порушень конституційних прав внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні ця категорія громадян обмежена в політичних правах, відсутня компенсація за пошкоджене або втрачене майно, багато питань соціального захисту залишаються відкритими.

«Бажаю вам миру та добробуту, упевненості у своїх правах та свободах. Нехай Основний Закон стане для всіх нас справжнім щитом!» – додав очільник області.

Юрій Гарбуз вручив державні нагороди та обласні відзнаки з нагоди державного свята.

Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність Указом Президента України нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня головний редактор газети «Сільські новини» (Троїцький район) Марина Животкова.

За вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей, створення умов для їх всебічного розвитку та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоєно Ганні Бірюковій – директору Новоайдарської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів.

Знаки пошани «Захиснику Луганщини» почесні грамоти та листи подяки облдержадміністрації отримали військові та представники правоохоронних органів.

Також, серед інших, почесні грамоти ОДА Юрій Гарбуз вручив голові Станично-Луганської райдержадміністрації Юрію Золкіну, голові Луганської обласної асоціації фізичної культури та спорту Олегу Клименчукову, голові Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Миколі Надулічному.