Прес-центр14 травня 2020, 18:05

Непродовольчі ринки на Луганщині функціонуватимуть лише за умови неухильного дотримання карантинних вимог

На цьому наголосив голова Луганської облдержадміністрації-керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, коментуючи офіційне повідомлення про прийняття Кабінетом Міністрів України на позачерговому засіданні 14 травня змін до Постанови Уряду, згідно з якими дозволено повне торговельне обслуговування населення, зокрема через роботу непродовольчих ринків.

«Хотів би в першу чергу подякувати всім, хто долучився до сьогоднішнього рішення Кабміну. Прохання до покупців і підприємців: дотримуйтесь, будь ласка, карантинних обмежень, щоб ми не отримали нову хвилю захворювання. Адже хворобу ми локалізували, але вона нікуди не ділася. То ж дотримання карантину у першу чергу в інтересах керівників і власників торговельних мереж та ринків. А також безпосередньо людей, які там працюють», – зазначив очільник області.

Вранці, ще до засідання Уряду, Сергій Гайдай зустрівся з ініціативною групою представників ринків Луганщини. Щодо питання відкриття ринкової торгівлі непродовольчими групами товарів голова обласної держадміністрації повідомив, що спілкувався з Президентом та Прем’єр-міністром щодо відкриття ринків, пояснивши позитивну тенденцію по захворюваності на коронавірус на Луганщині.