Прес-центр1 травня 2023, 08:05

Невське, Білогорівка, Новоселівське та Діброва потерпають від ворожих обстрілів, на Луганському напрямку армія рф очікує поповнення за рахунок засуджених, до 70 осіб на день втрачає противник серед примусово мобілізованих жителів регіону

В останній день квітня росіяни не вели наступальних дій ані на Лиманському, ані на Куп’янському напрямках.

Втім, кількість артилерійських обстрілів з їхнього боку суттєво не зменшилася, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Близько семи місяців минуло відтоді, як українські військові звільнили Невське, і увесь цей час село перебуває майже під безперервним вогнем росіян. Також учора ворог обстріляв Новоселівське, Діброву та Білогорівку, – повідомив Артем Лисогор. – У свою чергу, наші військові вправно використовують наявну артилерію, завдаючи разючі удари у відповідь. Завдяки аеророзвідці вони регулярно мають свіжі координати щодо розташування ворога. Завдяки злагодженим діям досягаємо дуже високих показників влучності».

Противник і надалі намагається поповняти свої втрати в живій силі за рахунок ув’язнених осіб. Зокрема, на Луганському напрямку триває багатотижнева підготовка на одному із полігонів до 200 осіб із числа засуджених.

Особовому складу комендантської роти, яка буде забезпечувати охорону цього контингенту, віддано наказ про відкриття вогню на ураження при будь-яких спробах до втечі чи непокорі.

Останнім часом безповоротні втрати із примусово мобілізованих до армії рф мешканців Луганська та його околиць становлять близько 70 осіб на день. Щоб запобігти можливим проявам невдоволення серед населення, ритуальним службам рекомендовано коригувати чисельність присутніх на похоронних процесіях до шести осіб. Крім того, окупаційна влада наполягає саме на кремації загиблих на противагу похованню.

Водночас, місцевим лікарням все важче упоратися зі зростаючою кількістю поранених. Для лікування та реабілітації російських військових до Луганська із московської області нещодавно прибула група медичних працівників, зокрема, хірурги.