Прес-центр2 серпня 2017, 17:08

Низка нагород для Луганщини в особистому заліку всеукраїнських змагань зі спортивного орієнтування

У Закарпатській області відбувся командний чемпіонат України зі спортивного орієнтування, у якому взяли участь 250 спортсменів з 16 областей України та 21 команда. Нашу область представляли вихованці Сєвєродонецької ДЮСШ.

Програма змагань складалася з довгої дистанції в околиці с. Оріховиця, середньої – в с. Оноківці, короткої – в Ужгороді.

Так, у перший день змагань на довгій дистанції у заданому напрямку Поліна Котляр виборола золоту нагороду, Олексій Коновалов – бронзову, а Софія Оруджева та Дар’я Куценко увійшли до десятки кращих спортсменів у відповідних вікових групах.

На середній дистанції у другий день змагань знову не було рівних Поліні Котляр. Її «золотий» результат – 00:37:56. Також до десятки кращих потрапили Софія Оруджева, Дар’я Куценко, Дмитро Уткін та Кирило Пузанов.

У спринтерській дистанції третього дня змагань Поліна Котляр виборола третє «золото».

Паралельно з командною першістю відбувався і відкритий чемпіонат України серед школярів.

У цих стартах Поліна Котляр виборола два «золота»  – на середній та спринтерській дистанціях у заданому напрямку у своїй віковій категорії.

Серед однолітків Дар’я Куценко здобула бронзову нагороду змагань на середній дистанції, а Дмитро Уткін та Кирило Пузанов посіли, відповідно, четверте та п’яте місця.

У загальнокомандному заліку наші спортсмени здобули тринадцяте місце, а у відкритій першості – шосте.