Прес-центр2 березня 2020, 13:03

Низку нагород привезли спортсмени області зі світових змагань з плавання в ластах

Перший етап кубку Світу з плавання в ластах відбувся з 21 по 23 лютого в угорському місті Егері.

Змагання зібрали понад 600 учасників з 18 країн.

У складі національної збірної України виступали спортсмени Луганської області – вихованці сєверодонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Спортсмени традиційно змагалися в двох категоріях: юнаки та дівчата 12-18 років; чоловіки та жінки 18 років і старше.

У результаті дводенної боротьби національна збірна України посіла перше загальнокомандне місце в національному заліку.

Так, найбільш успішно виступив майстер спорту України міжнародного класу Володимир Сущенко, який виборов чотири медалі: дві особисті нагороди – срібло на 200 м і бронзу на 800 м плавання в ластах; дві медалі з естафетного плавання: золото в юнацькій естафеті 4*100 м плавання в ластах і срібло у змішаній естафеті 4*100 м в біластах.

Майстер спорту України міжнародного класу Валентина Рєзнік завоювала бронзову нагороду на дистанції 100 м плавання з аквалангом і срібло в жіночій естафеті 4*100 м.

Майстер спорту України Тетяна Хрипунова відзначилася на дистанції 400 м плавання в біластах, де стала третьою. Крім цього, спортсменка виборола срібло у змішаній естафеті 4*100 м в біластах.

Чудовий результат показали майстер спорту України Серафима Бесчастна і кандидат у майстри спорту України Єгор Шведов, які вперше виступають в складі національної збірної.

Так, Серафима Бесчастна завоювала срібну медаль у складі команди 4*100 м естафетного плавання серед дівчат, а Єгор Шведов став володарем золотої нагороди у такій же естафеті серед юнаків.

Підготували наших спортсменів Олександр Золотов і Тетяна Полчанова.

Вітаємо!