Прес-центр7 червня 2019, 11:06

Норвезька рада у справах біженців продовжує підтримку переселенців

Виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков провів зустріч з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні.

На зустрічі взяли участь координатор програми «Довгострокові рішення» NRC Ганна Решетова, керівник відділу інформаційного менеджменту та інновації в Спільній службі з профілювання ВПО (JIPS) Вільгельміна Веліш, спеціаліст з інформаційного менеджменту в Спільній службі з профілювання ВПО (JIPS) Мелісса Веймейер.

Норвезькою радою з питань біженців за підтримки Спільної служби профілювання ВПО (JIPS) запропоновано взяти на себе роль фасилітатора дослідження ситуації внутрішньо переміщених осіб на території Луганської області.

Це профілювання ставить перед собою ряд завдань. Серед них визначення демографічного профілю ВПО, аналіз подальших намірів цієї групи населення та досягнень довгострокових рішень щодо ВПО та проаналізувати соціальну згуртованість у громадах, що приймають ВПО.

Для проведення профілювання обрано Сєверодонецьк, Кремінну, Рубіжне, Лисичанськ, Старобільськ.

У рамках проекту будуть зібрані та проаналізовані дані за участю представників органів місцевої влади та ряду гуманітарних організацій. В результаті цієї дослідницької роботи планується створення звіту, який буде використано як фактичну базу для розробки довгострокових рішень.

Сергій Олейніков запропонував визначити представника органів місцевої влади для координації в процесі проведення дослідження директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонору Поліщук.