Прес-центр8 липня 2021, 12:07

Нова обласна лікарня на 1000 робочих місць – у Сєвєродонецьку презентували проєкт

Його реалізовуватимуть у наступному році. Про це заявлено на зустрічі голови облдержадміністрації Сергія Гайдая з представниками Австрійської компанії VAMED ENGINEERING GmbH сьогодні, 8 липня.

«На 2022 рік Президент Володимир Зеленський робить акцент або на будівництві обласної клінічної лікарні, або на капітальному ремонті існуючих приміщень. Але, враховуючи ситуацію в області, ми намагаємося реалізувати проєкт, запропонований партнерами з Австрії», – зазначив очільник Луганщини.

Він повідомив, що Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко готовий підтримати будівництво обласної лікарні саме за цією пропозицією.

«Під час проєктування ми спробували врахувати усі потреби жителів Луганщини. Там працюватимуть 260 лікарів, 400 медичних сестер і приблизно 300 осіб іншого персоналу. Це майже 1000 робочих місць. Багатопрофільна лікарня розрахована на 315 ліжок, там діятимуть перинатальний та онкологічний центри, де встановлять сучасне обладнання», – зауважив Регіональний менеджер компанії в країнах СНД і Близького Сходу, керівник проєкту Міхаель Бріді.

Також відзначено дизайн та енергоефективність нової п’ятиповерхової обласної лікарні. Зокрема, на даху будуть встановлені сонячні батареї, а по усій будівлі впровадять систему управління. Про ці та інші технічні моменти розповів технічний менеджер проєкту, головний архітектор Харальд Кастнер.

Голова обласної державної адміністрації додав, що за період, який минув від першої зустрічі з австрійськими партнерами, він заручився підтримкою Президента та Прем’єр-міністра України стосовно будівництва нової лікарні.

«Зважаючи на те, що упродовж двох-трьох тижнів Уряд затвердить суму державних гарантій на наступний рік, ми докладемо усіх зусиль, щоб наш проєкт потрапив до відповідного переліку», – акцентував Сергій Гайдай.

Очільник Луганщини звернув увагу австрійської сторони, що для нашої області будівництво сучасної лікарні вкрай актуальне як у соціальному плані, так й в економічному та політичному – це допоможе повернути лікарів, які раніше поїхали з регіону, та запросити кращих спеціалістів з інших куточків країни. Це, як сказав, Сергій Гайдай, стане важливим сигналом для суспільства.