Прес-центр24 червня 2021, 21:06

Нова пожежна спецтехніка - наступного тижня, ремонт дороги до Маньківки – у липні та модернізація спортивних об’єктів – підсумки робочої поїздки Сергія Гайдая до Сватівської громади

Очільник області Сергій Гайдай ознайомився із роботою міського комунального підприємства «Сватове-благоустрій», комунального підприємства «Сватівський водоканал», позашкільного закладу «Плавальний басейн», новоствореного «Спортивного клубу Сватівської громади «Стожари», «Сватівська місцева пожежна рятувальна служба» та ППАФ «Мілуватська».

Сергій Гайдай та Сватівський міський голова Віта Сліпець поспілкувались із представниками цих підприємств щодо нагальних проблем та обговорили шляхи співпраці обласної та місцевої влади стосовно їх розвитку.

Так, серед іншого розглянуті питання благоустрою, зокрема, погрузки сміття. В районі наявна застаріла техніка для обслуговування полігону твердих побутових відходів, на оновлення якої необхідно близько 3,5 мільйонів гривень. Проте, спільними коштами району та області можна приблизно за два роки вирішити цю проблему.

Крім того, йшлося про виділення мільйону гривень на резервуари питної води Сватівського водоканалу від міжнародних організацій та реконструкцію очисних споруд за кошти державної програми фінансування.

Під час робочого візиту розглянуто питання відновлення стадіону, для чого пропонується 26 млн гривень від ДФРР, а також басейну у Сватовому.

Сергій Гайдай підтримав розвиток місцевої пожежної служби у с. Містки та пообіцяв вже наступного тижня передати вогнеборцям спецтехніку.

Також голова облдержадміністрації провів особистий прийом громадян. Місцеві мешканці вже традиційно звернулись по допомогу щодо капітального ремонту комунальної дороги по вулиці Островського у м. Сватовому та дороги у напрямку села Маньківка. Сергій Гайдай повідомив, що по вулиці Островського ремонт необхідно планувати наступного року, а щодо ремонту дороги до села Маньківка – роботи планується почати вже наприкінці липня цього року.

Від працівників “Сватове тепло”, що обслуговує дві обласні установи, надійшло звернення щодо фінансування оновлення застарілого обладнання. Це питання голова облдержадміністрації розгляне більш детально з профільними керівниками.