Прес-центр15 cічня 2018, 10:01

Нове медобладнання від Уряду Японії допомагає лікарням Луганщини виявляти патології на ранніх стадіях

Закуплені в рамках співпраці Урядів України та Японії цифрові рентгенівські системи встановлені у Біловодській центральній районній лікарні та Старобільському районному територіальному медичному об’єднанні.

За словами спеціалістів, це обладнання дозволить виявляти патології на ранніх стадіях захворювань і своєчасно застосовувати ефективне лікування.

Перевагами рентгенапаратів є зменшення дози випромінювання, чітке зображення і можливість переносити інформацію через накопичувач чи передавати її мережею.

До речі, раніше Біловодська центральна районна лікарня протягом тривалого терміну була позбавлена можливості рентгенообстеження пацієнтів, які зверталися до закладів сусідніх районів.

Також ці рентгенологічні апарати стали у пригоді в умовах збільшення навантаження через значну кількість пацієнтів з числа внутрішньо переміщених осіб, жителів прифронтових районів, військових.

Нагадаємо, що у минулому році, завдяки підтримці Уряду Японії, 11 українських лікарень отримали шість новітніх ендоскопічних систем і вісім цифрових рентгенівських систем. Обладнання закуплене і поставлене в лікарні на кошти Непроектної грантової допомоги Уряду Японії в рамках всесвітньої програми Офіційної допомоги з метою розвитку.