Прес-центр10 грудня 2020, 13:12

Нове життя 13-ї школи Сєвєродонецька – на Луганщині триває «Велике будівництво»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому відкритті відремонтованої у рамках Національного проєкту «Велике будівництво» сєвєродонецької школи № 13.

Для ремонту було залучено майже 19 млн гривень. На ці кошти виконано термомодернізацію школи: утеплено фасад будівлі, замінено вікна, двері, систему опалення. Крім того, укладено плитку по прилеглій території, встановлено підйомник для учнів з обмеженими можливостями, сучасні системи пожежної сигналізації та оповіщення.

«Школа – це основа будь-якої держави. Саме тут закладається фундамент нашого майбутнього, наступного покоління українців, які прийдуть нам на заміну. Я поспілкувався з директором та почув, що тут стало дійсно тепло, багато чого змінилось на краще. Для мене дуже важливо оновлювати та відкривати об’єкти у рідному для мене Сєвєродонецьку», – зазначив під час урочистостей Сергій Гайдай.

Він завітав до навчального закладу і оглянув приміщення їдальні та спортивної зали, які потребують внутрішнього ремонту. 

Спілкуючись з журналістами, Сергій Гайдай наголосив на тому, що за результатами всеукраїнського моніторингу проєкту «Велике будівництво», Луганська область – серед лідерів за кількістю та якістю виконаних робіт. Він запевнив, що наступного року на область також чекатиме будівництво важливих інфраструктурних проєктів.

Зазначимо, у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 13 міста Сєвєродонецька навчається 277 учнів, організовано інклюзивне навчання для 3 учнів. У школі навчаються діти пільгових категорій: внутрішньо переміщені особи, діти з багатодітних родин, учні, батьки яких мають статус учасників бойових дій,  діти учасників АТО, діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених родин, діти з інвалідністю, та діти з родин, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Для учнів 1-4 класів організовано безкоштовне харчування.