Прес-центр27 лютого 2020, 09:02

Нові канали пенсіонер зі Станиці Луганської прийматиме на антену від Сергія Гайдая

«Новий передавач, який транслюватиме телеканали «UA:ТВ -1» та «UA:ТВ -2» на непідконтрольну територію, готовий до експлуатації, сигнал українських телерадіомовників вздовж лінії розмежування – сталий», – про це очільника області Сергія Гайдая поінформував директор КП «Інноваційно- інформаційний центр» Дмитро Сурженко.

Фахівцями підприємства проведено тестування нового потужного телепередавача, встановленого на Бахмутівській телевежі, та моніторинг прийому сигналу українських мовників у Станично-Луганському районі.

Сталий прийом восьми каналів, що транслюються у мультиплексі МХ-1 на 23ТВК, підтверджено усіма контрольними замірами. А також можливість забезпечення належної якості сигналу телеканалів «UA:ТВ -1» та «UA:ТВ-2», які запрацюють вже у березні.

«Важливий нюанс: для якісного прийому сигналу мешканці Станиці Луганської повинні переорієнтувати приймальні антени у бік бахмутської телевежі. Це північно-західний напрямок», – зазначив Дмитро Сурженко

Крім того, за дорученням Сергія Гайдая, «позаштатному» працівнику «Інноваційно-інформаційного центру» – пенсіонеру зі Станично-Луганського району, який протягом двох років регулярно «інформує» державні установи про ситуацію в ефірі, Дмитро Сурженко передав нову логоперіодичну антену, що приймає сигнал у дециметровому діапазоні.

«Нам часто закидають, що ми програємо інформаційну війну. Дійсно, протидіяти такій потужній пропагандистській машині складно. Після кодування сигналу найбільш рейтинговими каналами ситуація суттєво погіршилась. Тож для мене цей літній чоловік, який принципово дивиться тільки українське телебачення, та ще й вболіває, щоб сусіди приймали наш сигнал – такий же захисник України, як і хлопці, що боронять нашу державу зі зброєю у руках. Це його особиста «лінія фронту», –  прокоментував своє рішення голова Луганської облдержадміністрації.