Прес-центр10 квітня 2020, 17:04

Нових захворювань на коронавірусну інфекцію на Луганщині не зафіксовано

Крім того, на поточному тижні в області розпочали тестування хворих на пневмонію в усіх медичних закладах області. Це дозволить виявити ймовірне захворювання на коронавірус на початковій стадії, скоріше виявити та скоротити коло контактних осіб.

Втім, всі аналізи, які були зроблені на сьогодні, показали негативний результат.

Під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, про це повідомив начальник штабу, заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов.

Крім того, він зауважив, що вірусологічною лабораторією ведеться тестування всіх медичних працівників, які контактували з захворівшими, а також пацієнтів інфекційного відділення в Рубіжному.

Загалом станом на 10 квітня ситуація з захворюваністю на коронавірусну інфекцію в Луганській області стабільна. Наразі зареєстровано одну підозру на COVID-19. Як і раніше, у трьох осіб цей діагноз підтверджено, їх лікування триває. Інші підозри було знято, пацієнтів виписано.