Прес-центр7 березня 2017, 11:03

Новини АТО: бойовики знову спровокували скасування відводу військ поблизу Станиці Луганської

1 березня представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомив про домовленість сторін щодо розведення військ у районі смт Станиця Луганська 7 березня.

Проте, у ніч з 5 на 6 березня, напередодні відведення бойовиками вкотре було обстріляно житлові масиви та позиції наших військовослужбовців, зокрема у районі КПВВ «Станиця Луганська». Минулої доби та після півночі зафіксовано 18 ворожих обстрілів.

У напрямку міст Попасна і Золоте, сіл Новозванівка, Новоолександрівка, Троїцьке 11 разів застосовувалися 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї. По укріпленнях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району бойовики сім разів відкривали вогонь з 152-мм самохідних артилерійських установок, 152-мм, 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок ворожого обстрілу з автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів у напрямку позицій наших захисників поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району, зазнав поранень український військовослужбовець.

Українською стороною було зроблено все для того, щоб відбулося розведення військ. Проте, цинічне порушення російсько-терористичними військами досягнутих домовленостей вкотре зводить нанівець усі попередні можливості розвитку миротворчого процесу в регіоні.