Прес-центр17 червня 2017, 08:06

Новини АТО: на Луганщині посилились ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 29 разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Новоолександрівка, Троїцьке і Новозванівка бойовики  16 разів відкривали вогонь з танків, 120-мм та 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях захисників України поблизу сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району ворог 10 разів застосовував 120-мм та 82-мм міномети, зенітні установки, автоматичні і протитанкові гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також у районі працював ворожий снайпер.

У напрямку смт Станиця Луганська три рази використовувалися автоматичні гранатомети та стрілецька зброя.

«Впродовж останніх днів фіксується значне посилення ворожих обстрілів по стратегічно важливих об’єктах та по житлових масивах населених пунктів Луганщини. Зокрема, позавчора бойовики вели обстріл у напрямку Луганської ТЕС, а сьогодні внаслідок обстрілу поблизу села Лобачеве пошкоджено газопровід – 96 абонентів залишились без газопостачання. Також під час обстрілу міста Золоте противник влучив у гараж місцевого жителя та пошкодив автомобіль», – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.