Прес-центр7 червня 2017, 09:06

Новини АТО: на Луганщині ситуація загострюється – поранено чотирьох військовослужбовців

Вчора, 7 червня, внаслідок ворожих обстрілів з 152-мм артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів по укріпленнях наших захисників поблизу сіл Троїцьке, Новозванівка Попаснянського району і села Кримське Новоайдарського району зазнали поранень чотири українських воїна.

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 33 рази порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Катеринівка 20 разів застосовувалися артилерія калібром 152 і 122 мм, 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, зенітні установки, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По опорних пунктах українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району вісім разів відкривався вогонь зі 152-мм і 122-мм гармат, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку смт Станиця Луганська ворог п’ять разів використовував автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

«Ситуація на луганському напрямку вкрай напружена. Минулої доби чотирьох наших хлопців було поранено, а бойовики продовжують застосовувати заборонену Мінськими домовленостями зброю, систематично порушуючи мирні узгодження. З сумом констатую, що на цей час обстріли наших військовослужбовців по всій лінії зіткнення не припиняються», – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.