Прес-центр2 грудня 2016, 09:12

Новини АТО: один військовослужбовець загинув у наслідок спроби прориву лінії оборони ворожою ДРГ

Диверсійно-розвідувальна група противника під прикриттям вогню з 120-мм мінометів намагалася прорвати лінію оборони поблизу смт Новотошківське. У результаті бойового зіткнення загинув один наш військовослужбовець. Про це повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Варто зазначити, що протягом минулої доби та після півночі російсько-терористичні війська 15 разів відкривали вогонь вздовж усієї лінії розмежування.

Крім того, по укріпленнях сил АТО поблизу сіл Новоолександрівка та Новозванівка Попаснянського району ворог сім разів застосовував автоматичні і підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У той же час у напрямку сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району шість разів відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська бойовики два рази застосували протитанкові та підствольні гранатомети.

«Наразі вздовж всієї лінії розмежування спостерігається істотне загострення ситуації. Ворог б’є із заборонених Мінськими угодами зброї та здійснює цинічні вилазки на позиції наших хлопців. Сьогодні ми втратили ще одного сина України, який захищав наш її суверенітет та незалежність. Співчуваю близьким та рідним полеглого бійця і впевнений, що недолекий той час, коли над усією Луганщиною замайорить Державний Прапор України», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.