Прес-центр16 лютого 2017, 09:02

Новини АТО: внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один зазнав поранень

Ввечері 15 лютого внаслідок трьох обстрілів з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, зенітних установок та великокаліберних кулеметів поблизу села Кримське Новоайдарського району загинув наш воїн, ще один отримав поранення.

 

Також бойовики пошкодили залізничну гілку на перегоні «Світланове – Шипілове» у районі непідконтрольному українській владі.

 

Крім цього, протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

 

У той же час ворог двічі вів обстріл зі стрілецької зброї в напрямку села Лобачеве Новоайдарського району.

 

Таким чином, противник ще раз продемонстрував власну жорстокість, знецінення людського життя і здоров’я та неспроможність досягнути миру шляхом діалогу. Пошкодження гілки залізничного сполучення «Світланове – Шипілове» бойовиками є продовженням акту її тритижневого блокування, що може призвести до кризової ситуації в енергетиці не тільки Луганщини, але й всієї України.