Прес-центр5 жовтня 2016, 09:10

Новини АТО: за добу 31 обстріл поблизу «зони безпеки», а усього – 36

Протягом  минулої доби та після півночі бойовики 36 разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж всієї лінії розмежування, – про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у Попаснянському районі ворог 31 раз порушував режим тиші, застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Так, у напрямку сіл Новозванівка і Новоолександрівка російсько-терористичні війська 27 разів вели обстріл з 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. У той же час із протитанкових та автоматичних гранатометів, снайперської і стрілецької зброї чотири рази обстрілювалися позиції українських військовослужбовців поблизу міста Попасна.

Також терористи з гранатометів різних типів три рази відкривали вогонь у напрямку смт Станиця Луганська.

А у напрямку сіл Трьохізбенка та Кримське Новоайдарського району бойовики застосовували 120-мм міномети та стрілецьку зброю.

«Ватажки так званої «ЛНР» у підконтрольних ЗМІ заявляють про зрив Мінських угод Україною, і при цьому обстрілюють позиції наших військових із   забороненого цими ж угодами озброєння. У такій ситуації відвести війська зі Станиці Луганської все одне, що поступитися нашою територією без бою та поставити під загрозу життя ще, щонайменше, 10 тисяч людей», – прокоментував події минулої доби Юрій Клименко.

Інформації про жертв та руйнування не надходило.