Прес-центр15 травня 2019, 16:05

Новий спортивний комплекс будується в обласному військовому ліцеї

У рамках робочої поїздки до Кремінського району виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь відвідав Комунальний заклад «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Очільник області ознайомився з ходом будівництва відкритого спортивного комплексу на території навчального закладу. Спорткомплекс складатиметься з футбольного поля, тиру для стрільби з пневматичної зброї, баскетбольно-волейбольного майданчика, двох тенісних кортів та смуги перешкод. Загальна вартість робіт складає 27 млн грн.

Також триває реконструкція електромереж та зовнішнього освітлення, завершення якої заплановано до кінця поточного року.

«Більшість із сьогоднішніх ліцеїстів – майбутні захисники держави, офіцери, а вже зараз – переможці спортивних змагань і лауреати творчих конкурсів і справжня гордість Луганщини. Вдячний працівникам ліцею за те, що вони залишилися вірними Україні та роблять велику справу – дають кадетам ґрунтовні знання та формують їхні особистості. Це сучасний освітній комплекс, де виховують справжніх патріотів», – зазначив Сергій Філь.

Зараз у ліцеї навчаються 202 юнака з усіх міст та районів української Луганщини.

П’ять років тому ліцей опинився у центрі військового протистояння, його розграбували та захопили терористи. З листопада 2014 року ліцей переміщено до м. Кремінна. А вже у травні 2017 року відбувся випуск ліцеїстів першого набору після передислокації навчального закладу. Відтоді майже всі випускники для подальшого навчання обирають військові професії.

Завдяки підтримці Луганської обласної військово-цивільної адміністрації стало можливим за дуже короткий термін підготувати житлово-побутову та навчально-матеріальну бази.

У ліцеї побудовано новий стройовий плац, проведено капітальний ремонт даху навчального корпусу, проведено утеплення його стін, відкрито новий спортивний комплекс для занять ігровими видами спорту та атлетичною гімнастикою.