Прес-центр9 грудня 2019, 11:12

Новопсковська громада перемогла у конкурсі кращих практик місцевого самоврядування

У Києві відбулася церемонія нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

Цей конкурс Міністерство розвитку громад та територій у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводять вшосте. Цьогоріч зі 136 практик органів місцевого самоврядування конкурсна комісія обрала 30 переможців.

Серед них і Новопсковська об’єднана територіальна громада. У темі «Практики залучення молоді до місцевого економічного розвитку» в номінації «сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад» ця ОТГ отримала диплом І ступеня з проєктом «Створення умов для активізації та згуртування молоді Новопсковської ОТГ задля економічного розвитку громади».

Нагадаємо, що конкурс започаткували в 2014 році, коли в країні стартувала реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, завдання якої – створити умови для розвитку громад, комфортних для життя і самореалізації їх мешканців. А ідея конкурсу – кращі реалізовані в громадах практики поширювати на територію всієї України.

Суперництво в конкурсі здійснювалося за трьома темами. Перша – практики, засновані на рішеннях місцевих рад, що стосуються соціально-економічного розвитку. Друга і найпопулярніша за кількістю заявок – розвиток, заснований на особливостях громади. Третя – залучення молоді до місцевого економічного розвитку.

Уперше тематику конкурсу визначали методом онлайн-опитування самоврядного активу.