Прес-центр22 жовтня 2018, 15:10

Новопсковська ОТГ стане учасником програми «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад»

Загалом отримано 101 заявку від об’єднаних територіальних громад із 19 областей України. До участі у програмі відібрано 30 об’єднаних територіальних громад. З них 10 міських ОТГ, дев’ять селищних ОТГ, до яких потрапила Новопсковська селищна громада, а також 11 сільських ОТГ.

Програма «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад» організована CANactions School for Urban Studies за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Програма «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад» орієнтована на адаптацію європейських політик міського й регіонального розвитку та інструментів стратегічного просторового планування до масштабу та реального функціонування новостворених територіальних одиниць – об'єднаних територіальних громад.

В рамках програми фахівці у сфері просторового планування взаємодіятимуть з представниками територіальних громад та спільно напрацьовуватимуть сценарії розвитку поселень та територій ОТГ.

Програма створена CANactions School of Urban Studies, експериментальною незалежною освітньою інституцією, що займається дослідженнями та розробкою концепцій та визначенням конкретних дій для розвитку міст України – як на стратегічному, так і на тактичному рівнях, – розглянутих у ширшому контексті динамічних перетворень в Центрально-Східній Європі та країнах, що розвиваються.

Основні принципи CANactions School – командна робота, навчання на основі власного досвіду та міждисциплінарна взаємодія. Базуючись на зазначених принципах, в рамках навчальної програми, Школа залучає іноземних експертів та менторів, організовує поїздки на обраний об'єкт, створюючи умови для ефективного обміну професійним досвідом.

За матеріалами сайту «Децентралізація»