Прес-центр24 квітня 2020, 14:04

Нудьга не на часі: Культура Луганщини в умовах карантину

Управлінням культури, національностей та релігій ОДА проведено онлайн-наради за участі керівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрацій, міських рад та ОТГ.

Розглянуто актуальні питання з організації діяльності закладів культури в умовах карантину, визначено основні напрями роботи, а саме: активізація роботи щодо проведення заходів в онлайн-режимі з організації змістовного дозвілля населення. Крім того, окреслені проблемні питання в організації роботи мистецьких шкіл області, участі в конкурсах на отримання грантів для розвитку інфраструктури закладів культури, роботи з виявлення об’єктів нематеріальної культурної спадщини.

Окремо були обговорено упорядкування історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини до 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також розглянуто порядок проведення святкових заходів присвячених до Дня пам’яті та примирення та 75-й річниці Перемоги в умовах карантину на загальнообласному та місцевому рівнях.

Керівники відділів культури поділилися з колегами інноваційним досвідом роботи в умовах карантину та успішно реалізованими формами роботи з населенням. Працівники установ і закладів культури області в умовах карантину переформатовали свою роботу і активно працюють дистанційно та в онлайн режимі.