Прес-центр19 листопада 2019, 10:11

Обговорено актуальні питання щодо впровадження освітньої реформи в області

Для керівників відділів (управлінь) освіти міських рад та райдержадміністрацій, сільських та селищних рад об’єднаних територіальних громад Департамент освіти і науки облдержадміністрації провів нараду «Успішна реалізація реформи освіти – ключове завдання місцевих органів влади».

Під час заходу обговорено питання актуальні питання впровадження освітньої реформи, зокрема, інклюзивної освіти, створення доступного та розвиваючого освітнього середовища в закладах дошкільної освіти, ефективного використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа у 2019 році».

У сфері уваги Департаменту та керівників місцевих органів управління освітою постійно знаходяться питання розширення мережі опорних закладів загальної середньої освіти та приведення наявної мережі у відповідність до чинного Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, затвердженого постановою КМУ від 19.06.2019 № 532.

Так, було повідомлено, що у 2020 році на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» держава виділяє 3,5 млрд гривень. Кошти будуть спрямовані на модернізацію та створення нового освітнього простору для опорних шкіл.

Також на нараді зазначено, що одним із інструментів розвитку освіти в громаді може стати Стратегія розвитку Луганської області на період до 2027 року, оперативні цілі та завдання якої були представлені керівникам органів управління освітою.

Одним із першочергових завдань впровадження діджиталізації в освіті сьогодні є моделювання мережі надання публічних сервісів та послуг.