Прес-центр16 липня 2019, 17:07

Обговорено комунікаційний план для просування виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на Луганщині

У Сєвєродонецьку відбулась зустріч із розробки комунікаційного плану коаліції для просування виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Луганській області. 

Участь у заході взяли члени коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», зокрема, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, патрульної поліції, ГУНП в Луганській області, громадських організацій Сватівського та Старобільського районів, Біловодської об’єднаної територіальної громади, міста Сєвєродонецьк.

Тренером витупила представник Центру ґендерної рівності Юрате Юшкайте (Литва).

Під час підготовки комунікаційного плану щодо донесення широким верствам громадськості засад резолюції 1325 учасники обговорили цільові групи: активних представників громад, журналістів та посадовців місцевих органів влади, через яких доцільно донесення ідей резолюції. Обговорено канали донесення інформації та основні меседжі.

Очікується, що, орієнтовно, із вересня поточного року розпочнеться підготовка та реалізація низки заходів (акції, флеш-моби, інформаційно-роз'яснювальні заходи та інші), які допоможуть жителям Луганщини більше дізнатися про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, позбавитися стереотипів, що існують у цій сфері, а також ближче ознайомитися із резолюцією Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» і можливостями її локалізації на місцевому рівні.

Захід відбувся в рамках проекту «Рівність заради безпеки», який впроваджується Сєвєродонецькою молодіжною радою за підтримки Українського жіночого фонду.