Прес-центр25 лютого 2019, 13:02

Обговорено організацію роботи щодо запобігання і протидії домашньому насильству відповідно до змін у законодавстві

У Сєвєродонецьку відбулося засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

На засіданні розглянуті питання організації роботи із виконання Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», який набрав чинності 11 січня 2019 року.

Представники обласних структур поінформували членів місцевих координаційних рад про нововведення в роботі в умовах оновленого законодавства з метою формування єдиних підходів у роботі на регіональному та місцевому рівнях у напрямі запобігання і протидії насильству.

Ольга Лішик наголосила на важливості поглиблення міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі як на обласному, так і на місцевому рівнях.

За підсумками засідання надані доручення щодо організаційних заходів, необхідних для реалізації основних положень та вимог чинного законодавства у зазначеній сфері, зокрема, щодо створення у 2019 році у населених пунктах області притулків або кризових центрів для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Окремим питанням було винесено обговорення актуалізації діяльності Робочої групи з питань протидії та профілактики домашнього насильства та насильства за ознакою статі при Обласній координаційній раді з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Захід проведено у режимі відеоконференції за участю членів координаційних рад, що працюють при райдержадміністраціях, міських радах та в об’єднаних територіальних громадах.

До участі в засіданні долучилися місцеві представники Національної поліції, прокуратури, суду, пробації та інших суб’єктів міжвідомчої взаємодії з питань запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.