Прес-центр12 березня 2020, 11:03

Обговорено план дій щодо профілактичних заходів на коронавірус з представниками релігійних спільнот області

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілась з очільниками та уповноваженими представниками об’єднань та управлінь релігійних організацій області.

Під час зустрічі вони обговорили питання щодо проведення профілактичних заходів та попередження захворюваності вірян і відвідувачів культових споруд у разі виявлення фактів захворювання, спричиненого новим коронавірусом.

Захід відбувся за дорученням Кабінету Міністрів України та голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Присутні духовні особи висловили свої побажання щодо допомоги у забезпеченні культових споруд друкованими інформаційними плакатами з профілактики захворюваності на коронавірус, одностайно наголосили на нагальній необхідності  виготовлення захисних масок у потрібній кількості та сприянню їх наявності у аптечній торгівельній мережі.

Багато уваги було приділено питанню дезінфекції та провітрюванню учбових приміщень у школах та навчальних закладах з масовим перебуванням дітей.

У свою чергу, керівники обласних релігійних спільнот поінформували про зміст заходів, котрі були з їхнього боку безпосередньо з метою визначення оптимальної, з огляду на можливе поширення коронавірусної інфекції, присутності віруючих громадян на богослужбових відправах, зменшення участі в молитовних заходах дітей, підлітків та осіб похилого віку.

У загальному підсумку зустрічі її учасники дійшли згоди щодо проведення взаємної та узгодженої координації дій в майбутньому з метою проведення профілактичних заходів та попередження захворюваності на коронавірус.