Прес-центр22 грудня 2016, 09:12

Обговорено проблеми судочинства на Луганщині в умовах військової агресії

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у роботі ІІІ Конституційного полілогу «Юстиція в умовах конфлікту: виклики та перспективи судової реформи». У заході також взяли участь представники міжнародної організації ОБСЄ та суддів з усієї України.

Юрій Клименко у вітальному слові наголосив: «Питання, винесені на обговорення сьогоднішньої дискусії, дуже важливе для Луганщини. Наша земля, ще декілька років тому могла похвалитися високим рівнем промислового, культурного та соціально-економічного розвитку. Сьогодні ж Луганська область стала об’єктом військової агресії. Ми маємо сотні поранених та вбитих місцевих жителів, тисячі осіб, які були вимушені залишити свої домівки. Ці обставини внесли корективи й у судову систему регіону».

За його словами наразі існує істотна завантаженість судів районів. Так, функції Станично-Луганського районного суду виконує Біловодський. Не менш напружена ситуація в органах суду Сватівського району, що розглядає справи з непідконтрольних українській владі територій, а саме з Ленінського району  Луганська та Краснодонського району. Так, приклад, протягом минулого року до цієї установи подали 9500 адміністративних звернень.

Не стало виключенням і органи Феміди у Сєвєродонецьку, Лисичанську та інших населених пунктах, які прийняли на себе завантаження судів окупованої нині території Луганщини.

«З представниками Конституційного Суду України обговорювалося питання розгляду у міжнародних судах фактів злочинів РФ проти нашої країни», – зазначив Юрій Клименко.