Прес-центр18 вересня 2020, 10:09

Обговорено рекомендації щодо умов перетину КПВВ

Благодійною організацією «Благодійний фонд «Право на захист» у форматі Zoom-конференції презентовані результати опитування, що проводилося на п’яти КПВВ між підконтрольною та неконтрольованою Урядом України територіями Луганської та Донецької областей протягом першого півріччя 2020 року.

Опитування є частиною моніторингу з порушень прав постраждалого від конфлікту населення в рамках проєкту: «Адвокація, захист та правова допомога внутрішньо переміщеним особам». Цей проєкт реалізує зазначений благодійний фонд за фінансової підтримки Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

У Zoom-конференції взяли участь заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська та представники Департаменту соціального захисту населення.

Під час обговорення проблемних питань БФ «Право на захист» надано рекомендації щодо покращення умов громадян при перетині контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування та  відкриття нових  у Луганській області.

Зазначено, що проведення подібних спільних конференцій за участю експертів і представників органів влади є дуже корисними для всіх – це можливість почути один одного, обмінятися інформацією та досвідом, напрацювати рекомендації.