Прес-центр2 лютого 2018, 10:02

Обговорено специфіку надання соцпослуг в ОТГ переселенцям та особам з інвалідністю

На базі Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар «Організація забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, з урахуванням ВПО та постраждалого мирного населення, особливості роботи територіальних центрів в об’єднаних територіальних громадах».

У перший день семінару представниками Харківського Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності роз’яснено зміни в діючому законодавстві України по забезпеченню осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, а також проведено практичне заняття щодо роботи в новій електронній базі.

Під час семінару фахівці Інституту відвідали Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» у місті Кремінна, та Сєвєродонецький міський центр соціальної реабілітації. Там вони оглянули дітей з інвалідністю та групи ризику, які потребують спеціалізованої реабілітації та високоякісних технічних засобів реабілітації.

Також був проведений огляд пацієнтів в ортопедно-травматологічному відділенні Луганської обласної клінічної лікарні та індивідуальне консультування на дому осіб з інвалідністю із числа внутрішньо переміщених осіб, які отримали травми внаслідок активних бойових дій.

У другий день семінару були розглянуті питання специфіки роботи адміністраторів соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах із категорією осіб з інвалідністю, ВПО та окремими категоріями громадян.

Обговорено проблематика соціальної реабілітації осіб з інвалідністю, їх забезпечення технічними та іншим засобами реабілітації, а також питання децентралізації влади, передачі повноважень в умовах децентралізації та організації відповідної роботи.

Захід проводиться за підтримки Програми «Радник з питань ВПО» та фінансування посольства Великобританії в Україні» в рамках реалізації Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Участь у семінарі взяли спеціалісти органів соціального захисту населення міст та районів області, представники об’єднаних територіальних громад та Луганського комунального закладу «Обласний центр медико-соціальної експертизи».